Tuesday, March 14, 2017

Vrei să vizitezi un oraș plin de istorie? Cumpără-ți acum biletele de avion spre Cairo!

Cairo este capitala Egiptului, cea mai populară țară din Africa. Fiind localizat lângă delta fluviului Nil, este cel mai mare oraș vorbitor de limbă arabă cu o populație de aproximativ 20 de milioane de locuitori. Numele orașului în limba arabă înseamnă “Învingătorul” sau “Cuceritorul”.
            Dacă îl vizitezi pentru prima dată, vei fi hipnotizat de oraș și de zgomotul specific, însă te vei obișnui repede cu perdeaua de ceață, claxoanele mașinilor și cu urletele vânzătorilor ambulanți.
Zona cea mai liniștită a orașului este cea islamică. Vizitarea aceste zone cu clădiri medievale îți va da senzația că ești în altă eră. Nu trebuie să ratezi sub nicio formă zona Giza și piramidele: sunt atracția principală a orașului! 

            Cairo are foarte multe muzee de istorie și artă unde se află miile de exponate ce au fost descoperite în zona Giza. Poți găsi în apropierea muzeelor, magazine care vând replici fidele ale obiectelor expuse în respectivele muzee, obiecte care sunt de aceeași dimensiune sau mai mici decât cele pe care le-ai putut vedea. Dacă vrei să îți cumperi obiecte prețioase, cel mai bine ar fi să le cumperi de la casele de licitații sau muzee și nu de la anumite magazine care pretind că vând antichități deoarece de multe ori veridicitatea lor este contestată.
            Dacă vrei să vizitezi Cairo, cel mai bine ar fi să faci acest lucru în lunile martie sau aprilie deoarece temperaturile diurne nu vor trece de 25 de grade. În cazul în care vei ajunge aici în timpul verii temperaturile pot depăși 38 de grade.

            În afară de magazinele de antichități și bijuterii, mai poți vizita și Piramida lui Keops, Sfinxul, Citadela și Turnul din Cairo care are o înălțime de 187 de metri, de unde vei avea o panoramă superbă asupra orașului. Nu rămâne decât să îți faci bagajele și să îți cumperi biletele de avion: o experiență de vis te așteaptă pe tărâmul egiptean!

No comments:

Post a Comment