Fiind considerat unul din soiurile ce cea mai bogata istorie din Franta,
strugurii Sauvignon Blanc sunt ideali pentru producerea unui vin alb versatil,
cu un echilibru perfect intre aciditate si aroma bine definita, si un gust ce
aduce aminte de savoarea pepenelui galben. Cultivat si in tara noastra pe
intinderi largi de pamant, acest sortiment este descris ca fiind intr-o
continua schimbare, caracteristicile acestuia dezvoltandu-se odata cu procesul
de maturare.
Astfel, pornind de la o culoare palida, cu inflexiuni verzui si aroma
florilor de vita de vie, acesta evolueaza spre o nuanta de chihlimbar, o aroma
mai corpolenta si un gust fructat, caracteristici ce il recomanda in nenumarate
asocieri culinare. Pe teritoriul tarii noastre, una dintre cele mai prolifice
asezari ce produce acest tip de vin se situeaza in zona Buzaului, in regiunea
Dealu Mare. Prin urmare, daca si tu doresti sa degusti un sortiment deosebit
produs in conditii de cea mai inalta calitate, intra in magazinul Budureasca sialege vinul Sauvignon Blanc.
Din istoria vinului Sauvignon
Blanc
Desi traducerea literara a denumirii acestui tip de bautura, si anume
“Salbaticul Alb”, ne poate duce cu gandul la un sortiment greu de degustat si
de integrat in meniurile de zi cu zi, acest tip de vin alb este considerat a fi
deopotriva o alegere populara si chiar versatila, aceste indicative fiind date
de notele fructate si gustul proaspat, ce o recomanda a fi o alegere ideala de
a fi servit in aproape orice asociere si chiar ca atare.
Originar de pe Valea Loarei si din zona Bordeaux-ului, acest sortiment
poate capata subtonuri gustative diferite, in functie de modalitatea de
producere si conditiile de maturare. O alta tara unde acest soi ocupa un loc de
mare cinste inca de la sfarsitul secolului trecut este, in mod surprinzator,
Noua Zeelanda, ce se remarca prin notele picante ale gustului si un nivel de
aciditate ridicat, ce au devenit cu timpul marci distinctive ale vinului produs
pe acele meleaguri.
Asocieri culinare
Dat fiind caracterul sprintar si aroma proaspata ce caracterizeaza
sortimentul Sauvignon Blanc, asocierea acestuia cu diferite tipuri de
branzeturi a devenit deopotriva populara si apreciata de criticii culinari,
datorita potentarii reciproce a aromelor.
De asemenea, asocierea cu carnea alba si chiar cu preparatele din legume
este iarasi binevenita. In ceea ce priveste particularitatile de servire,
racirea acestuia pana la un minim de 12 grade este recomandata, precum si
turnarea acestuia intr-un pahar de tip “lalea”, pentru a permite aromei sa se
dezvolte corespunzator. Daca si tu consideri ca trasaturile acestui tip de vin
sunt in concordanta cu propriile gusturi si preferinte, intra in magazinul
Budureasca si alege vinul Sauvignon Blanc pentru a te bucura de o experienta
gustativa deosebita, oferita de sortimentele premiate ce apartin podgoriei
noastre.
No comments:
Post a Comment