Thursday, September 24, 2015

Vacanta din 2014Vacanta pe care am facut-o in insula Lefkada cu familia acum un an ne-a facut sa alegem aceeasi locatie si anul acesta! Dintre toate locurile calde cu nisip si mare langa, aceasta insula mi-a placut in mod deosebit.

Cu ce sa incep… plajele aurii in contrast cu albastrul de smarald al marii iti va rapi din prima privirea! Egremni si Porto Katsiki sunt cateva preferate. Peisajul este intim, salbatic in unele zone. Daca doresti sa te plimbi cu perechea in acele locuri, se va potrivi la fix. Atmosfera mai activa si plina de lucruri de facut si vazut se alfa mai spre centru: capitala insulei, Lefkas, si Nidri. Localurile grecesti trebuie neaparat sa le incerci, mancarea lor fiind absolut delicioasa! Nu uita ca datorita pozitionarii lor, au parte de multe fructe si legume care doar aici cresc si se pot savura cum trebuie! Cascada Dimossari, capul Dukato, sunt iarasi locatii unde trebuie sa ajungeti. Pentru cei mai familisti ca mine, cu copii nerabdatori de lucruri “mai tari”, recomand sa includeti in lista si pestera Papanikolis. Puteti vizita si manastirea Faneromeni, cum va permite timpul.

Singurul regret este ca nu am apucat sa facem prea multe poze, a trebuit sa stam in mare amandoi cu ochii pe copii sau pe peisajele si cladirile vizitate. Cat despre vasul de croaziera, atmosfera pe acesta a fost incredibila! Capitanul ne-a pus la curent cu multe povesti legate de aproape fiecare loc pe care l-am vazut in Lefkada, iar echipajul a fost mereu saritor sa ne ajute si foarte vesel. Cat despre copii, pot spune ca s-au distrat foarte bine, mai ales pe vas in locurile de joaca si pe plaja in apa sau pe nisip. Si-a luat fiecare o multime de suveniruri care mai de care mai interesante si tin minte ca odata ce am ajuns, au fost tristi ca s-a terminat asa repede.

Asadar, nu mai asteptati si planuiti-va o croaziera in acest loc frumos si plin de traditie! Dintre toate locatiile ce le ofera Grecia, aceasta este una inedita si unica prin felul ei si prin tot ce are de oferit! Sa aveti un voiaj cat mai placut!

No comments:

Post a Comment