Saturday, May 14, 2016

Avantaje usi aluminiu de exterior



Alegerea usilor de exterior reprezinta unul dintre pasii finali ai constructiei sau renovarii unei cladiri, iar decizia poate fi influentata in functie de numerosi factori, fiind esential ca clientii sa isi satisfaca necesitatile si preferintele, pastrand in acelasi timp si un buget accesibil. Usile din aluminiu de exterior sunt o alegere foarte buna in numeroase cazuri, aspect sesizat si de cresterea popularitatii acestui material metalic, fiind tot mai des folosit in constructii.

In primul rand sunt accesibile, fiind disponibile in cadrul celor mai multe firme specializate in acest domeniu, asigura stabilitate, iar mentenanta este usor de efectuat. In plus, usile de exterior din aluminiu sunt ideale pentru cladirile care au un design modern si care sunt pazite impotriva conditiilor meteo nefavorabile: ploaie, ninsoare, vant, variatii extreme de temperatura. Nu in ultimul rand, usile din aluminiu nu ruginesc precum alte materiale metalice, fiind foarte durabile, avand o durata de viata de cativa zeci de ani. Insa conteaza foarte mult si daca utilizatorii respecta toate regulile si nu deterioreaza usa prematur.

Nu trebuie omise nici performantele termice ale usilor de exterior din aluminiu, deoarece in colaborare cu ferestrele din acelasi material, tamplaria asigura o buna izolare fonice si termica, iar variatiile de temperatura nu vor fi sesizabile nici iarna si nici vara. Un cadru din aluminiu poate asigura o eficienta mai mare cu pana la 60% fata de alte materiale folosite la tamplarie.

Dezavantaje aluminiu

Exista riscul ca usile din aluminiu sa se oxideze, fenomen care presupune aparitia unor reziduuri albe. De asemenea, aluminiul poate fi patat cu usurinta, astfel ca este necesara curatarea sa frecventa daca utilizatorii nu au grija. In acelasi timp, materialul poate coroda in scurt timp daca nu sunt luate masuri speciale. Pretul manoperei este mai ridicat decat in alte cazuri intrucat este nevoie de depunerea unui efort suplimentar pentru montare.

No comments:

Post a Comment